kuumakivet lämpökivet

SELANNE -lämpökivi-käsittelyn ylivoimaa

Selanne -lämpökivi -käsittelyn perustana on suomalainen vuolukivi ja sen erinomainen lämmönjohtavuus. Vuolukiven luovuttaessa lämpöä ei iho kuumene liikaa, vaan lämpö pääsee vaikuttamaan syvemmälle kudokseen. Vuolukiven lämpöä voidaan säädellä termostaatilla. Selanne -lämpökiviä on erilaisia riippuen niiden käyttötarkoituksesta. Selanne -käsittelyssä voidaan hyödyntää kosketusta, lämpöä, liikettä sekä värinää.

Teho perustuu lämpöön ja vaihtelevaan hermo-lihasärsytykseen

Ihomme on täynnä aistisoluja, joiden hermopäätteet (reseptorit) keräävät tietoa siitä, miten meitä kosketetaan tai siitä mitä me kosketamme. Näihin hermopäätteisiin voidaan vaikuttaa kosketuksen laadulla, lämmöllä, liikkeellä, värinällä tai kehon eri osien liikuttelulla. Nämä tuottavat ärsykkeitä (hermoimpulsseja), jotka sitten etenevät aivojen tuntoalueille.

Aivot reagoivat näihin hermoimpulssien viesteihin ja antavat vasteen, johon elimistö reagoi lisäämällä veren- ja nestekiertoa. Lihasjännitys laskee, rentoutuminen lisääntyy ja kipu vähenee. Solujen uusiutuminen nopeutuu ja palautuminen tehostuu.

Se vaikuttaa sympaattisen – (taistele – tai pakene) ja parasympaattisen (ei mitään hätää) hermoston aktivaatiotasoon, rauhoittaen ja vaimentaen näin elimistön hälytysjärjestelmää. Kortisolin erityksen vähentyessä on mahdollista vaikuttaa matala-asteiseen tulehdukseen, jonka on todettu olevan perustana monissa pitkäaikaisissa sairauksissa.

Eri hermoreseptorit reagoivat erilaisiin ärsykkeisiin, joihin elimistö sitten reagoi rentoutumalla tai aktivoitumalla. Lihaksia voi ”herätellä” esimerkiksi ennen urheilusuoritusta. Siksi Selanne -käsittelyssä kudosta käsitellään eri tavoin tavoitellun päämäärän aikaansaamiseksi.

Lämpökivihoito on erikoisosaamista, josta osaa kertoa Selanne -lämpökivi-käsittelyyn perehtynyt fysioterapeutti tai hieroja. Myös meiltä saa lisätietoa. Katso myös SELANNE Wave -hierontalaite.

Kysy lisää selanne